De Caiquén is een wilde gans uit Patagonië die over de Andes vliegt tussen Argentinië en Chili. Door aan deze grensoverschrijdende vlucht te beginnen, is een grote uitdaging.

Net als de Caiquén maakte Aurelio Montes, oprichter van de Chileense wijnmakerij Bodega Montes, verschillende tochten over de Andes totdat hij in 2000 Mendoza herontdekte als een genereus land vol prachtige wijngaarden en hardwerkende mensen. In 2001 realiseerde hij zich dat Mendoza de perfecte plaats was om Kaikén-wijnen te maken, wijnen die alles belichamen wat een geweldige wijn zou moeten zijn.

 

 

 • Kaiken Estate Cabernet Sauvignon

  Veel fruit en buitengewoon zachte tannines, waardoor het een zeer veelzijdige wijn is. Te combineren met een breed scala aan gerechten. Het is diep, robijnrood van kleur, met een breed scala aan fruitige aroma’s. Voornamelijk fris rood fruit vermengd met tonen van eucalyptus en menthol. De karakteristieke smaken van Cabernet Sauvignon in de mond worden geaccentueerd door een ongewone en buitengewone zachtheid die de typische  unieke kenmerkende terroir van Agrelo weerspiegelt.

 • Kaiken Estate Malbec

  De wijn is diepdonker met een zweem van violet in de kleur en hij heeft uitbundige en heerlijk zuivere aroma’s. In zijn smaak ontdekt men onder meer bessen, cassis, hints van mint en geroosterde amandelen, terwijl het fruitige accent hem een extra dimensie geeft. Voorts imponeert deze wijn door zijn excellente structuur, eindigend in een verrassend lange en complexe afdronk. Deze Malbec kan uitstekend worden gedronken bij gerechten met rood vlees, wildschotels en bij kaasplateaus. Een aangename schenktemperatuur is 18°C.

 • Kaiken Terroir Series Cabernet Sauvignon

  Deze wijn is een assemblage van 80% Cabernet-Sauvignondruiven, 12% Malbec en 8% Petit Verdot. Deze wijn bezit veel kleur. De Cabernet Sauvignondruif zorg voor cassis en de Malbec voor een frambozen en pruimen geur. De 10 maanden durende houtlagering zorgt voor warme chocolade- en vanille tonen. Wijn met een zachte en lang aanhoudende afdronk. Deze Kaiken Terroir Series Cabernet Sauvignon / Malbec laat zich van zijn beste kant zien bij een barbecue, gevogelte en wildgerechten. Daarnaast is hij bij een kaasplateau zeker niet te versmaden. Wij adviseren een schenktemperatuur van 17 à 18 ° C.

   


 
 

Staat uw soort er niet tussen neem dan contact met ons op.