Paul Mas is gelegen tussen Pézenas en Montpellier, niet ver van de Middellandse Zee (10 km). Sinds 1892 in St-Pons-de-Mauchiens, in de buurt van Nicole Domaine waar het kasteel, Montagnac zich bevindt. Jean-Claude Mas creëerde de Domaines Paul Mas in 2000 uit de 17 hectare van het familiebezit. Waar de legende van Vinus de reiger is geboren! De wijngaarden zijn verdeeld over Island Conas (39 ha), de Clos bramen en Savignac, Nicole Vines Montagnac (81 ha) en Clos de Moulinas (42 ha) in Caux. Worden geplant, Syrah, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre, Carignan, Grenache Noir, Grenache Blanc, Merlot, Cabernet Franc, Cinsault, Marselan, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Piquepoul, Vermentino, aan de iconische wijnen van Clos produceren Bramen, Bellugette, Moulinas en Savignac en het Paul Mas Grande-reservaat in wit en rood. De opbrengsten variëren tussen 35 en 60 hl / ha. De wijngaarden genieten van een noord / zuid en westelijke winden Mistral en Tramontana in een uitzonderlijke omgeving, omringd door olijfbomen, dennenbossen, eiken en fruitboomgaarden . De wijnen worden uitgebreid en verouderd in cementtanks, roestvrijstalen of eiken kleine containers en in Franse of Amerikaanse eikenhouten vaten. Les Domaines Paul Mas’ is de verzamelnaam voor de wijnen van een aantal wijngaarden in het zuiden van Frankrijk, die allemaal worden gemaakt door gedreven wijnmaker Jean Claude Mas, die met zijn moderne kijk op zaken nieuw leven blaast in eeuwenoude druivenrassen. Een combinatie van wijn maken zoals dat in de Nieuwe Wereld gebeurt en vertrouwen op de tradities van de Oude Wereld om de wijnen een eigen, onderscheidend karakter te geven, met het oog scherp gericht op kwaliteit, dat is waar ‘Les Domaines Paul Mas’ voor staat.
  • Paul Mas Viognier - Sauvignon

    Paul Mas Sauvignon Blanc Viognier is fris, fruitig en elegant: ideaal als aperitief of bij vis of pasta! Een verrassende wijn met fruitig karakter. Hij is vervaardigd uit de beste Sauvignon Blanc en Viognier druiven. Deze wijn van Paul Mas is een heerlijke mondvullende sensatie! De smaken gaan over limoen, pompelmoes, abrikoos en tropisch fruit naar een fruitige afdronk met volle structuur. Hij mag niet ontbreken bij pastagerechten of vis.

  • Paul Mas Picpoul de Pinet

    Een super toevoeging aan de mooie lijn wijnen van Paul Mas. Deze picpoul de pinet is een uitermate zeldzame wijn en van deze kwaliteit helemaal! In de geur witte peer en appel met tinten van citrus mineralen en mint. de smaak is verfijnd en prachtig droog. Fisse tinten en de zachte afdronk maket het geheel helemaal af.

    Perfecte combinatie met zeeuwse mosselen!

     

  • Paul Mas Chardonnay

    Deze Paul Mas Chardonnay heeft een aangename neus van tropisch fruit, noten, ananas en vanille. De smaak is rijk, zacht en mooi in balans: je proeft smaken van abrikoos, honing en ananas. De druiven worden in de nacht geoogst, om een goede zuurgraad te behouden. Koele vergisting op vaten van Frans en Amerikaans eiken.

  • Paul Mas Grande Reserve Chardonnay

    Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay.  70% in Amerikaans eiken en 30% in Frans eiken. De vaten zijn nieuw. Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten naar voren gecombineerd met florale aroma’s.

    Perfect in combinatie met zeevruchten, vissen met sauzen, wit vlees en geitenkaas.

  • Chateau Paul Mas

    Deze topwijn van Domaine Paul Mas is een blend van Grenache Blanc, Roussanne en Vermentino druiven. Deze biologische wijn is fris, levendig en intens met grapefruit, vanille, toast en kruiden, maar ook perzik en peer. De wijn is rijk, maar heeft ook een levendige zuurgraad. Het is een witte wijn op niveau. Een goede partner voor stevige vis.

  • Paul Mas Grenache Noir

    Heerlijke zomerbouquet met rode-bessenjam en pure chocola. Fruitfeest in de smaak met vlezige rode en blauwe bessen, gekonfijte kers, een toets van lavendel en een pepertje in de afdronk. Bij geroosterde kip en ratatouille, andere Mediterrane gerechten en ideaal voor bij de barbecue.

  • Chateau Paul Mas

    Deze biologische wijn heeft een intens en briljant purperrood kleur en een complexe neus van cassis, framboos en cacao met een ondertoon van hazelnoot en kruiden; in de mond is hij zeer evenwichtig, fruitig en krachtig, met een lange afdronk waarin men zoethout en geroosterde toetsen terugvindt. Gedurende 9 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten; voor 40% van de wijn gebeurt ook de malolactische fermentatie in de vaten. Druivensoort : Syrah (90%), grenache (10%). Bewaartijd : 5 tot 8 jaar.

  • Paul Mas Grande Reserve Cabernet Sauvignon

    Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Cabernet Sauvignon druiven. De neus toont finesse en complexiteit met aroma’s van vanille en kruiden gecombineerd met rijp zwart fruit en een hint van truffels. Op het palet laat deze elegante wijn rijpheid en zachte taninnes zien met een lange afdronk. Deze wijn is heerlijk met lamsvlees of gegrilde bief.

  • Paul Mas Pinot Noir

    De Paul Mas Estate Pinot Noir Reserve is een Franse rode wijn van het wijnhuis Domaine Paul Mas. De wijn komt uit het zuiden van Frankrijk, de wijnstreek Vin De Pays D’oc. De Pinot Noir Reserve bevat fruitige aroma’s van veel rood fruit als aardbeien, kersen en rode bessen. De rode wijn is zacht kruidig met een vleugje vanille. De Paul Mas Estate Pinot Noir Reserve heeft 6 maanden gerijpt op eiken. De wijn is dan ook mondvullend en fluwelig in de mond en tot de laatste druppel smeuïg. Een uitstekende rode “reserve” wijn van dit bekende wijnhuis kan ook bijna niet fout gaan.

  • Paul Mas Estate Merlot

    Een volledige Merlot uit de estate van Paul Mas. Een complexe Merlot die lichtjes hout gelagerd is, en dat maakt hem heerlijk vol en romig. De kleur van deze Paul Mas Estate Merlot is diep paars met een donkere rode gloed. Een bijzonder wijn en vooral geschikt voor genieters van zachte en volle wijnen. In de geur elegant en vol met veel pruimen, rode bessen en kruidige aroma’s afgewerket met tonen van vanille en zoethout. De smaak van deze Paul Mas Estate Merlot is echt vakwerk. Perfecte balans met zachte maar aanwezige tannines. Terugkerende indrukken van zwart fruit, toffee, vanille en zoethout.

  • Paul Mas Syrah

    De Paul Mas Syrah  is een stevige, sappige wijn met een donkerpaarse kleur. In zijn geur onder andere bramen en zwarte bessen, met ook een vleugje zwoele kruiderij en mokka. De smaak is rijk en zacht, met opnieuw veel donker fruit en het kenmerkende ‘pepertje’ in de afdronk.

  • Paul Mas Cabernet Sauvignon

    De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. De Paul Mas Cabernet Sauvignon is diep paars van kleur met een granaat rode gloed. De Cabernet Sauvignon bevat fruitige aroma’s van zwarte, rode bessen en specerijen. Deze Cabernet Sauvignon is vol in de mond met zachte tannines. De Paul Mas Cabernet Sauvignon is aan te bevelen tijdens de BBQ of heerlijk bij verschillende kazen en pastaschotels.

 
 

Staat uw soort er niet tussen neem dan contact met ons op.