ONZE WHISKY & COGNACS
KWALITEIT VOOR FIJNPROEVERS


Bij ons vind je een uitgebreid assortiment whisky’s en Cognacs. Kwaliteit voor fijnproevers. Luxe en exclusieve soorten, milde en zachte smaken, volle en rijke soorten, maar ook krachtige en uitgesproken smaken. Uw smaak zit er altijd tussen. Laat u adviseren, wij helpen u graag bij uw keuze.
 • Whiskys

  • Omschrijving

   Penderyn is in 2000 opgericht en deed het van begin af aan anders dan de vele Schotse distilleerderijen. Waar ze in Schotland gebonden zijn aan vele regels is dit in Wales anders.

   Het mouten en brouwen gebeurt op een locatie door een extern bedrijf (Brains Brewery) in Cardiff. De speciale Faraday-ketel bij Penderyn zorgt voor de distillatie van het brouwmengsel. Het resultaat is een spirit van 86 tot 92%.

   Rijping vindt plaats in ex-Bourbon vaten en krijgt een narijping in Madeira vaten. Er zijn ook whisky’s verkrijgbaar die zijn gerijpt in Sherry en Portvaten. De Peated whisky van Penderny krijgt de rokerige smaak en geur niet door geturfde mout maar door het gebruik van vaten waar geturfde Schotse whisky in heeft gezeten.


  • Omschrijving

   Vele geloven dat de Lagavulin Distilleerderij een van de oudste is die Schotland rijk is. In 1816 richtte John Johnston de eerste Lagavulin distilleerderij op. Lagavulin is afgeleid van het Keltische woord, Laggan Mhouillin, wat “de monding waar de molen is” betekent. Er is niets gehaast aan het proces van het maken van de Lagavulin 16 years. De Lagavulin 16 years Single Malt, met zijn donkere, amberachtige kleur, wordt secuur gedistilleerd en heeft zodoende één van de langste distillatieprocessen van alle Islay Malts. Na dit proces ligt de Lagavulin 16 jaar te rijpen op eikenhouten vaten alvorens men van zijn intense en iets zilte smaak kan genieten.


  • Omschrijving

   Kilchoman is de eerste ditilleerderij die al meer dan 124 jaar op Islay is gevestigd. Het is een van de kleinste distilleerderijen in Schotland met een jaarlijkse productie van ongeveer 120 000 liter alcohol. De gerst die gebruikt wordt verbouwen ze zelf, terwijl anderen gerst kopen uit het hele land. Islay is zeer vruchtbaar en daarom is het groeien van gerst geen probleem.


  • Omschrijving

   Ardbeg bottelt zijn whisky’s vaak op een hoger alcoholpercentage dan het verplichte minimum van 40%. Veel bottelingen worden ook niet koud gefilterd. Deze maatregelen zorgen voor een whisky met een volle smaak. Typisch voor een Ardbeg-whisky is altijd de rokerige en turfachtige smaak, maar ook een medicinale toon. In sommige Ardbegs is een aardetoon te onderscheiden, en sommigen bespeuren een typische cacaosmaak.

   Ardbeg is een gewild verzamelobject onder whiskyliefhebbers. Hoewel er sinds de heropening in 1997 voortdurend nieuwe whisky geproduceerd wordt, zijn vooral de oudere bottelingen erg populair.

  •  
    


 • Cognacs

  • Omschrijving

   Eén van de meest unieke feiten rond de familie Frapin is het eigendom van ruim 300 ha. in de
   “Grande Champagne“, het hart van de cognac streek. Van deze streek komen onbetwistbaar de fijnste en meest intense cognacs die bovendien optimaal kunnen verouderen! Alle producten van FRAPIN zijn dan ook voor 100% afkomstig uit deze “Grande Champagne “ streek, bovendien zijn dus alle wijngaarden in volledig eigendom van de familie. De volledige productie, van wijngaard tot lagering, geschiedt op deze wijze van begin tot eind dus in eigen beheer.


  • Omschrijving

   Chateau de Montifaud is in de familie Vallet sinds 6 generaties.Hierdoor hadden ze ruim de tijd om een perfecte cognac te ontwikkelen. Net als met de VS, is het de familie Vallet gelukt  een geweldige VSOP te maken. Dit is een zeer fruitige fijne en zachte cognac voor een goede prijs.

   De cognac is 8 tot 10 jaar oud, waarvan 8 maanden op nieuw hout. Het aroma neigt naar gedroogde bloemen. Chateau Montifaud brengt uitsluitend cognacs uit de eigen wijngaarden. Deze wijngaarden liggen in de gebieden Petite Champagne en Grande Champagne.


  • Omschrijving

   Vignobles Philbert is in 1808 begonnen met het verbouwen van wijngaarden. Momenteel is het een bedrijf met aan het hoofd Laure Precigou. En zijn lekker eigenwijs aan het produceren. Cuvees uit de Grande en de Petite Champagne, maar ook, net als in de whisky wereld, met een scala cognacs die gefinished zijn op speciale wijnvaten. Erg goed en speciaal.


  • Omschrijving

   Monteru Single Grape Brandy is iets nieuws in het land der gedestilleerde wijnen. Monteru wordt uitgebracht in 4 verschillende soorten, ieder gemaakt uit een enkel soort druiven. Namelijk: Cabernet, Chardonnay, Merlot en Riesling.
   Monteru wordt gemaakt op de “Cognac” manier namelijk eerst een dubbele destillatie en vervolgens rijping op Limousin eikenhout.

   Hoewel de verschillende Single Grape Brandy’s gemaakt zijn op de Cognac methode, zijn de verschillende soorten absoluut niet met een Ugni-Blanc druif (ook wel: Trebbiano) brandy te vergelijken. Cognac en Armagnac maken voor ongeveer 95% gebruik van deze Ugni-Blanc druif.

   De Single Grape Brandy’s worden gemaakt door het (Cognac) huis Tessendier & Fils. Die onder andere verantwoordelijk zijn voor de merken: Cognac Park, Campagnere Cognac, Comandon Cognac, Cognac du Buisson, Duc du Breuil Brandy en Grand Breuil Cognac.

  •